175 години Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Раждавица

175 години Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Раждавица

175 години Начално училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Раждавица

Залата на НЧ „Светлина - 1913“ в село Раждавица се оказа тясна да побере гостите, които искаха да видят празничния, юбилеен концерт, посветен на 175 годишнината от създаването на  училището. Родители, бивши учители, жители на селото, колеги от други училища, с трепет проследиха близо двучасовата  програма и бурно и искрено аплодираха  прекрасните ученици.

Събитието уважиха началника на РУО Кюстендил госпожа Радостина Новакова, заместник кмета на община Кюстендил Светослав Василев, госпожа Нели Петкова – директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт“, кметът на село Раждавица Стоян Раждавички.

Получиха се поздравителни адреси от Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Виктор Янев – областен управител на област Кюстендил, кмета на община Кюстендил господин Петър Паунов, директори на училища.

Едно от най-вълнуващите изказвания беше на деветдесет и три годишния жител на селото Тодор Гогов, който с умиление разказа своите спомени.

Директорът госпожа Миглена Чавдарова поздрави всички присъстващи в залата и сподели:

„Щастлива съм, че днес сред нас са хора, посветили на училището целия си съзнателен живот и дали всичко от себе си то да бъде и да пребъде. Горда съм, че аз и моите колеги продължаваме тяхното дело“.